Lingon med fikon och balsamvinäger
Bjud på något rött och vackert som tillbehör på ditt julbord!
Ingredienser
8 torkade fikon
200 g lingon
1 dl strösocker
½ dl vatten
2 msk balsamvinäger
Instruktioner
Skär bort skaften på fikonen och skär dem i bitar.
Lägg fikon, lingon och socker i en kastrull. Häll på vatten och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, rör om då och då.
Häll upp i varma burkar och låt kallna. Lingonen som ska förvaras i kylen håller ca en månad.
Liknande recept
Fikon och mozzarella
4.5
4
2
Viltgryta med lingon
4
4
Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette
30 min
4
Skinka, fikon och lökröra på toast
4
1
Fikon med balsamsås och ost
4
Kycklingfilé med kanel och fikon
6
Strömmingslåda med lingon
30 min
4
Ankbröst med balsamsky och färska fikon
5
1 h
4
1
Vaniljrutor med lingon och daim
4.3
30 min
20
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!