Varm äppeldrink med ingefära

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Låt gärna kardemumman dra i calvados över natten. Barnen får en variant där calvadosen utesluts.

Ingredienser

  • 10 kardemummakapslar
  • 2 dl calvados
  • 1 liten citron
  • 1 liten bit färsk ingefära ca 4 cm
  • 7 dl äppelmust
  • ½ - 1 dl råsocker
  • Myntakvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg kardemummakapslarna i calvadosen och låt dra ca 2 timmar eller över nätten. Hit går det bra att förbereda.
    2. Skölj citronen och skär den i tunna skivor. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
    3. Värm äppelmusten i en kastrull med socker och ingefära så att den blir riktigt het, men utan att det kokar.
    4. Tillsätt calvados och kardemumma. Lägg citronskivorna i en värmetålig karaff. Häll på den varma drycken.
    5. Servera rykande het med myntakvistar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben