Varm bacon- och potatissallad

Serverar: 6 portioner

Såhär på vårkanten kanske man känner för lite lättare mat . Här är ett recept på en vårlig sallad.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 140 g knaperstekt bacon skuret i bitar
  • 3-4 vårlökar
  • 100-150 g ruccolasallad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk nypressad citron
  • 1-2 finhackad persilja
  • 3/4 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skrapa eller borsta potatisarna och halvera dem. Koka i lättsaltat vatten i 20-25 minuter tills de är mjuka. Blanda ingredienserna till dressingen och slå den över de kokta och avrunna potatisarna. Stek baconen och hacka vårlöken och blanda med ruccolan och potatisen och smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben