Varm grönsaksröra Provencale

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kan användas både som tillbehör till middagen eller som pastasås.

Ingredienser

  • 1 liten lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Olivolja
  • 1 konservburk cocktailtomater, ca 400 gr
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 10-12 små champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 förp djupfrysta örter – Provencal
  • Instruktioner

    1. Stek den finhackade löken i lite olivolja i en gryta. Häll över tomaterna. Lägg i 1 buljongtärning. Pressa ner vitlöken.
    2. Låt detta småputtra under lock ca 20 minuter, rör om då och då.
    3. Under tiden tomaterna puttrar; Stek de rengjorda champinjonerna. Svampen skall vara oskivad. Skär så mycket paprika som önskas i lite större bitar och bryn sedan dessa.
    4. Tillsätt ¾ av de djupfrysta örterna i tomatröran och rör runt, låt puttra ngr minuter. Lägg ner svamp och paprika i grytan och låt koka med ytterligare några minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben