Varm lamm och matvetesallad med päron och mynta
En nyttig och väldigt god rätt som bara blir bättre dagen efter.
Ingredienser
2,75 dl Frebaco mathavre
5 dl buljong
300 gram fin lammkorv gärna wurstmaster(10% fett 86 % kött)
300 gram blomkål i små buketter
1 st röd paprika (hackad)
2 st päron i tärningar
100 gram fetaost(jag använder med 10% fett)
250 gram körsbärstomater
1 finhackad chilifrukt, grön
Dressing
färsk mynta
1 msk dijon
1 msk äppelcidervinärger
1 msk honung
salt
peppar
Instruktioner
Koka mathavren enligt anvisning men minska något på tiden. Fräs paprika, chilifrukt, korv i slantar och blomkål någon minut. Häll i mathavren och fräs ihop. Tillsätt ost och tomater.
Svalna något.
Blanda dressingen och häll den över salladen.
Njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)