Varm laxsallad

Serverar: 4 portioner

Perfekt att ha med på picnic

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i bit
  • Saften av ½ citron
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 8-10 körsbärstomater
  • 600 g tärnad potatis, färsk eller fryst
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g sockerärter, färska eller frysta
  • 1 dl finhackad dill
  • Sås
  • 2 dl filmjölk
  • 2 msk grovkornig stark senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tärningar, 2 x 2 cm. Lägg dem i en plastpåse. Häll över citronsaft och olja. Tillsätt salt och peppar. Marinera laxen i ca 20 minuter. Blanda ihop filmjölk, senap, salt och peppar till såsen. Låt stå kallt i kyl. Skär tomaterna i halvor.
    2. Stek potatisen i oljan på medelvärme i en stor stekpanna, 4-5 minuter. Rör ner sockerärterna. Lägg upp potatis och sockerärter på ett fat och håll det varmt. Stek laxen, ca 4 minuter. Lägg laxen på potatisbädden. Strö över dill och tomathalvor.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben