Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Serverar: 4 portioner

Läcker och snabb kaka/pudding som kan serveras som efterrätt eller som ett matigt mellanmål.

Ingredienser

  • 4 dl färdig risgrynsgröt, 500 g (gärna osötad)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt
  • Ca 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljsocker i en bunke. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Jordgubbssylt: Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 minuter. Häll över i en skål och låt svalna något.
    4. Låt riskakan stå 5 minuter innan servering och servera med jordgubbssylten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben