Varm rödbetssallad på grillen

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Underbar grönsaksrätt att servera som tillbehör till grillat. Sköter sig själv i en hörna av grillen medan man fixar med köttet. Funkar även kall som pålägg på t.ex. köttbulls- eller leverpastejsmackor. Mums!

Ingredienser

  • 10-12 medelstora färska rödbetor
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 aubergine
  • Saft från ½-1 citron
  • 1-2 dl grovhackad persilja
  • 1-2 tsk chilisalt (t.ex. Murray River Gourmetsaltflingor med chili från http://www.ausscan.se/)
  • 1-2 msk raps- eller solrosolja av god kvalitet
  • Instruktioner

    Skär äpple och aubergine i stora kuber. Lägg dem i en skål och häll över citronsaft och vänd runt, för att hindra att de mörknar. Skala rödbetorna och skär dem i stavar. Lägg rödbetsstavarna i folieformar eller på ark av aluminiumfolie. Lägg äppel- och auberginekuberna, med citronsaften, ovanpå. Strö över chilisalt och grovhackad persilja och ringla lite olja över. Täck folieformarna med aluminiumfolie (eller locket som ofta följer med när man köper formarna) eller vik ihop foliepaketen. Om du har foliepaket, så lägg ytterligare ett folieark om varje paket. Lägg formarna/paketen på grillen och låt dem ligga 15-20 minuter. Servera med grillat kött, korv eller kyckling.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben