Varma chokladmuffins med inbyggd chokladsås

Serverar: 8 portioner

Enkla och goda chokladmuffins.

Ingredienser

  • 4 msk rumsvarmt margarin
  • 55 g strösocker
  • 1 stort ägg
  • 85 g extra fint vetemjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 55 g mörk choklad
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Placera 8 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 8 dubbla pappersformar på en bakplåt.
    2. Vispa margarin, socker, ägg, mjöl och kakaopulver slätt med en elvisp. Vispa inte för länge.
    3. Fördela hälften av smeten i pappersformarna. Gör en grop i mitten av varje kaka med en tesked. Bryt chokladen i 8 lika stora fyrkanter och lägg en bit i varje grop. Fördela resten av smeten ovanpå.
    4. Grädda i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills muffinsen har höjt sig. Låt dem svalna i 2-3 minuter innan de serveras varma, pudrade med siktat florsocker.
    5. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elinvesterlund 29 januari 2010

    Jätte goda och jätte bra^^ även lätta att föra och det går fort. Helt klasr tummen upp! ;D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben