Vanilla & chocolate med saltrostade mandlar och varm chokladsås

En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl skållade mandlar
  • 1 - 2 tsk havssalt
  • 3 dl standardmjölk
  • 70 g honung
  • 280 g mörk choklad (55%)
  • ½ l Vanilj- och chokladglass (gärna Carte d´Or Amaretto)
  • Instruktioner

    Knäck ett ägg och häll lite äggvita över mandlarna (tunt lager). Strö sedan på lite fint havssalt, rosta i ugnen på 180°c i ca 5-7 min. Tag ut och låt svalna. Häll mjölk och honung i en kastrull och koka upp. Häll 1/3 av honungsmjölken över den mörka chokladen och rör samman med en slickepott. Tillsätt resterande mjölk pö om pö. Skopa upp glassen på en bädd av rostade mandlar. Ringla över såsen och servera medan den fortfarande är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben