Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass.
Tar bort bilden
Ingredienser
100 g mörk choklad (ca 70%)
50 g smör
2 ägg
1 äggula
1 dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
HALLONGLASS
250 g frysta hallon
250 g kesella (10%)
1 msk honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar
(ca 6 cm i diameter).
- Smält choklad och smör på svag värme.
- Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.
- Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.
- Hallonglass: Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)