Varma, kladdiga muffins

Serverar: 8 portioner

Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass. Tar bort bilden

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (ca 70%)
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • HALLONGLASS
  • 250 g frysta hallon
  • 250 g kesella (10%)
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar (ca 6 cm i diameter).
    2. Smält choklad och smör på svag värme.
    3. Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.
    5. Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.
    6. Hallonglass: Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben