Varma päron under minttäcke

Serverar: 4 portioner

Chokladpäron blir en favorit för evigt. Den superbra kombinationen av apelsinlikör och vispgrädde får päronen att nå himmelska höjder.

Ingredienser

  • 4 konserverade päronhalvor
  • 1 msk apelsinlikör
  • 4 plattor mintchoklad, t.ex. After Eight
  • Garnering
  • Vindruvor eller valnötter
  • Instruktioner

    1. Låt päronen rinna av och lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Häll över likören och lägg en mintchokladplatta på varje päron.
    3. Ställ in desserten i ugnen 175 grader tills mintchokladen har smält.
    4. Ta ut päronen ur ugnen. Dekorera med vindruvor eller valnötter. Servera vaniljglass eller vispad grädde till. Du kan smaksätta grädden med likören istället för att hälla den över päronen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben