Vegetarisk ärtsoppa

Serverar: 4 portioner

Klassisk soppa med skånsk senap. Jag kokar den med en hel lök som jag sedan fiskar upp för att få den goda smaken utan lökbitar.

Ingredienser

  • 5 dl gula okokta ärtor
  • 2 ½ l vatten
  • 1 gul lök
  • 2 nypor färsk timjan
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Pepparkorn
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ärtorna i en bunke och låt stå i minst 6 timmar. Häll av vatten, spola ärtorna rena och häll i en kastrull.
    2. Fyll på med vatten, en hel gul lök, kryddor, lagerblad och senap. Låt småkoka i knappt två timmar. Rör om då och då och skumma gärna av ifall det skulle behövas.
    3. Ta upp löken och smaka av soppan med senap och salt och peppar. Dekorera med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lena1967 23 september 2009

    Supergod är denna ärtsoppa! Jag tillsatte 1 grovriven morot också. Mums fillibabba!!

    The_mama97mia 25 februari 2010

    Tack, det här var ett bra recept! Hade ingen färsk timjan men tog torkad.

    Fiiore 22 februari 2012

    Hej! Går det bra med redan kokta ärter? Det finns väl att köpa på burk... ? Kanske inte blir lika gott, men det borde väl funka? Lite sent påtänkt att koka ärtsoppa, men är så sugeen....

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben