Vegetarisk calzone med shiitake eller broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Två något annorlunda recept på calzone.

Ingredienser

  • DEGEN
  • 50 gram färsk jäst
  • 1.5 tsk socker
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 0.75 dl olivolja eller rapsolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • FYLLNING
  • Alternativ 1
  • 500 gram krossade tomater
  • 8 skogschampinjoner
  • 4 shiitakesvampar
  • 4 tsk flingsalt
  • 1 påse färdigriven mozarellaost
  • 2 tsk dragon (alt. 4 msk färsk)
  • 2 tsk salvia
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • Alternativ 2
  • 500 gram krossade tomater
  • 4 tsk flingsalt
  • 500 gram färsk broccoli
  • 250 gram mögelost (valfri sort)
  • 0.5 påse färdigriven mozarellaost
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. DEGEN Blanda samtliga ingredienser och knåda för hand i 10 minuter, alternativt 3-5 minuter i matberedare. Låt sedan degen jäsa under bakduk i minst 1 timme. När degen jäst klart, delar du den i 4 st lika stora delar. Kavla ut degen till en cirkel som är ca 2 mm hög, på bakplåtspapper eller mjölat bakbord.
    2. FÖRBERED UGNEN Ställ in ugnen på 225-250 grader och placera en plåt inuti ugnen.
    3. FYLLNING Bred ut de krossade tomaterna på en halvan av pizzacirkeln. Lägg sedan övriga ingredienser ovanpå tomaten och vik därefter den andra sidan över den sida som fyllningen lagts på. Pizzan ska nu se ut som en halvcirkel. För att fyllningen inte ska falla ur pizzan bör du trycka ihop nederdelen av pizzan med överdelen ordentligt, helst ska underdelens kant ligga lite över överdelen.
    4. GRÄDDA Pensla pizzorna med olivolja och strö över valfri torkad krydda/ört, exempelvis oregano och/eller basilika samt en liten nypa flingsalt. Lägg pizzorna på bakplåtspapper och placera på den uppvärmda plåten. Grädda i cirka 12-14 minuter eller tills både neder- och överdelen ser klar ut.
    5. FÄRDIG ATT SERVERA!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben