Calzone

Serverar: 4 portioner

Strumpa eller byxa, som det heter på italienska.

Ingredienser

  • Deg
  • ½ paket jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 5 - 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Tomatsås
  • 4 - 5 dl grovt riven ost
  • 1 tsk basilika eller oregano
  • 2,5 - 3 hg rökt skilnka
  • Instruktioner

    1. * Gör en tomatsås på olivolja, tomater, vitlök, (persilja), salt, peppar, socker och basilika eller oregno.
    2. * Rör ut jästen i lite ljummet vatten. * Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. * Arbeta in mjölet till en smidig deg. * Låt jäsa 30 min.
    3. * Sätt ugen på 250 grader. * Riv osten grovt och skär skinkan i strimlor/små bitar.
    4. * Knåda degen smidig, dela den i 4 delar. * Kavla ut varje del i rundlar, ca 20-25 cm i diameter. * Bred på ett tunt lager tomatsås, lägg en sträng ost i mitten. * Strö på basilika eller oregano och sist skinkbitarna. * Vik ihop degkanterna över fyllningen. * Börja på mitten, använd tumme och pekfinger på båda händerna och nyp ihop. Vecka sicksack så att fyllningen stängs inne och så att det hela ser ut som en gondol! * Låt jäsa ca 15 min på plåten. * Grädda ca 15 min i 250 grader. * Servera med sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (2)

    mammis 1 januari 2009

    Gjorde dessa en fredagskväll, och dom blev hur goda som helst. Gjorde även pizzasallad till Idag ska jag göra dom igen MUMS

    Johnnie 19 maj 2010

    Hej ! Tack för ett jättefint recept men jag gjorde dubbel sats och frös in, men när jag värmer dom blir dom stenhårda på ovansidan, skall jag pensla med något ovanpå eller vad skall jag göra för att dom ska bli mjuka ? Vänligen Johnnie

    Relaterade Artiklar

    Calzone med parmaskinka och mozzarella
    Calzone är en inbakad pizza, eller en tjock deg som omsluter en fyl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben