Calzone

Serverar: 4 portioner

En riktig pizzeriacalzone!!!

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200-300 gr skinka, tärnad
  • 200 gr riven ost
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vatten. Blanda i olja, salt och mjöl. Låt jäsa över natten. Eller tag 37 gradigt vatten och låt jäsa minst en timme.
    2. Blanda krossade tomater, vitlök, salt, peppar och oregano. Dela degen på 4 och kavla de runda och tallriksstora. Lägg först på tomatsåsen sen skinka och ost. Vik pizzorna på mitten. Skarvarna måste vara helt täta annars blåser inte pizzorna upp sig. Gräddas i ca 15 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Calzone med parmaskinka och mozzarella
    Calzone är en inbakad pizza, eller en tjock deg som omsluter en fyl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben