Vegetariska calzones

Serverar: 4 portioner

Glöm pizzerian och gör din egen vegetariska calzone. En enkel italiensk rätt som smakar minst lika bra som i ursprungslandet!

Ingredienser

  • 1½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk olja
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 1 morot
  • 2½ dl broccolibuketter
  • 2½ dl mozzarellaost
  • 1½ dl ricottaost eller keso
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Olja till tillagningen
  • ½ hackad gul lök
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. landa mjölsorterna. Arbeta ihop till en deg. Täck över. Låt jäsa 30 minuter.
    2. Ansa, skölj och skär moroten i slantar. Ansa, skölj och dela broccolin i mycket små buketter. Förväll grönsakerna - morotsslantarna 2 minuter och broccolibuketterna 3 minuter i kokande, lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten. Blanda grönsakerna med ostarna, paprika, vitlök, persilja, salt och peppar.
    3. Värm lite olja i en kastrull. Tillsätt löken och låt den mjukna. Blanda ner löken i grönsaksröran. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Ta upp degen och arbeta ihop den. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en 20 cm rundel. Fördela fyllningen på ena halvan. Lämna kanten fri. Vik deghalvan över fyllningen, tryck till i kanterna. Nagga degen med en gaffel. Grädda ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben