Vegetarisk färssås

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 30 minuter

Super- dupergod. Jag har hittat på den själv, tog lite av varje och det frambringade denna ljuvliga vegetariska variant på spagetti och köttfärssås! Mycket lätt att göra dessutom...

Ingredienser

  • 1 paket quornfärs
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 liten burk majs
  • 1 paprika, valfri färg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • Chilisås, efter tycke och smak
  • Ketchup
  • Chilipeppar
  • Svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Spagetti
  • Instruktioner

    Börja med att hacka lök och vitlök. Bryn ett par minuter i en stor gryta eller panna. Tillsätt sedan quornfärsen och stek ca fem minuter. Häll över de krossade tomaterna, majsen, kidneybönorna, de rivna morötterna, paprikan, chilisås, ketchup och resten av kryddorna. Låt puttra fem minuter. Häll sist över matlagningsgrädden och låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka spagettin under tiden, sedan är det klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 25 november 2009

    Hej! Detta var ett jättegott recept och lättlagat dessutom. Jag äter bara vegetariskt så det är alltid kul att få nya uppslag. Du får 5+++ av mej. MVH//Imminn

    TanjaIsabel 26 augusti 2010

    Har aldrig förut lyckats med en färssås, men den här blev otroligt god! Stort tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben