Vegetarisk matpaj

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt god vegetarisk matpaj man kan bl.a ha på buffé, som jag hade den på

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fylnling
  • 2 st stora broccolibuketter
  • 2 röda paprikor
  • 1 tomat
  • 1 purjolök
  • 5 champinjoner
  • 1 dl Kallt vatten
  • Äggstanning
  • Ca 4-5 ägg
  • 4-5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Tar och börja med att göra pajdegen.
    2. Blanda samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 min.
    4. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Gör sedan fyllningen. Skär ner purjolöken, champinjonerna, tomaterna och paprikan i mindre bitar, woka eller stek dem. Salta och peppra. Stek broccolin i en annan stekpanna, efter ett tag häll i ca 1 dl vatten. Kläck äggen i en bunke eller i en liters mått, häll i grädden och vispa runt, färdig med äggstanningen.
    5. Lägg i fyllningen i den färdiga pajdegen och häll i äggstanningen. Vänta tills pajen har fått en fast och fin yta ca 15-20 min.

    Liknande recept

    5
    1 h
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben