En god och mättande paj med sparris och köttfärs som serveras med en sallad till. En syjunterätt från Marianne i V-Haninge.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
200 g margarin
3 dl riven ost
1 dl kallt vatten
Salt
Svartpeppar
Fyllning 1
500 g köttfärs
2 lökar
Salt
Svartpeppar
Fyllning 2
1 klick margarin
2 msk vetemjöl
2 burkar sparris i bitar med spad
3 dl grädde
Salt
Peppar
Riven ost
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till pajdegen tills du har en fin slät deg, gärna i matberedare och låt den vila. Sätt ugnen på 225 °. Stek köttfärs och lök och krydda.
- Gör sparrisstuvningen genom att smälta margarinet och vispa ner vetemjölet. Späd med grädden och så mycket sparrisspad du behöver för att stuvningen ska bli ganska tjock. Sparrisen läggs i på slutet.
- Platta ut hälften av degen i smord ungssäker form och grädda 10 min.
- Häll på köttfärsröran och sen sparrisstuvningen ovanpå köttfärsen. Lägg över resten av pajdegen(den går bra att kavla ut mellan gladpack). Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 min eller tills den fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Detta låter som ngt mannen kommer att tycka om.