Skinka och broccolipaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och mycket god matpaj för vardag eller fest, dessutom lätt att göra laktosfri. (ost som lagrats 6 mån+ innehåller inte längre laktos. Anv laktosfria mjölkprodukter)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1 gul lök
  • 250 g rökt skinka
  • 250 g broccoli
  • 3 stora ellr 4 små ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl finriven pepparrot
  • 1 ½ dl riven västerbottensost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min. Blanda ägg, mjölk, pepparrot, peppar och salt samt 1 dl av västerbottensosten i en bunke, koka upp broccolin (fryst) eller koka 5 min om den är färsk. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min och förbered under tiden fyllningen. Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå. Grädda 30-40 min i mitten av ungen på 225 C. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben