Detta brukar jag laga då jag kokat för mycket ris, det är tacksamt med risotto, bara rensa kylen/frysen på grönsaker och låta inspirationen flöda.
Ingredienser
3 dl kokt ris (gärna råris)
100 g quornbitar
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
½ grön paprika
1 morot
Haricots verts
Bladspenat
1 tomat
Riven ost efter tycke och smak
Olja
Salt
Peppar
Ingefära
Soja
Ev. sambal oelek om man vill ha lite hetta
Instruktioner
- Strimla rödlöken, hacka vitlöken, dela paprikan i bitar och strimla moroten fint, ev kan du riva den på den grova sidan av rivjärnet.
- Fräs lök (röd och vit), qourn, paprika och morot i oljan. Tillsätt haricots vertsen. Vänd ner det kokta riset, krydda och låt det bli varmt, vänd till sist ner tomten, bladspenaten och osten.
- Servera med en fräch sallad och ev. lite extra soja om så önskas
Liknande recept
Kommentarer (0)