Vegetarisk risotto

Serverar: 2-3 portioner

Detta brukar jag laga då jag kokat för mycket ris, det är tacksamt med risotto, bara rensa kylen/frysen på grönsaker och låta inspirationen flöda.

Ingredienser

  • 3 dl kokt ris (gärna råris)
  • 100 g quornbitar
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ grön paprika
  • 1 morot
  • Haricots verts
  • Bladspenat
  • 1 tomat
  • Riven ost efter tycke och smak
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Ingefära
  • Soja
  • Ev. sambal oelek om man vill ha lite hetta
  • Instruktioner

    1. Strimla rödlöken, hacka vitlöken, dela paprikan i bitar och strimla moroten fint, ev kan du riva den på den grova sidan av rivjärnet.
    2. Fräs lök (röd och vit), qourn, paprika och morot i oljan. Tillsätt haricots vertsen. Vänd ner det kokta riset, krydda och låt det bli varmt, vänd till sist ner tomten, bladspenaten och osten.
    3. Servera med en fräch sallad och ev. lite extra soja om så önskas

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben