Vegetariska nachos med sting

Serverar: 4 portioner

Nachos är den perfekta fredagsrätten - snabb, nyttig och hela familjen tycker om den.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chili
  • 400 g röda bönor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 230 g majschips
  • 5 dl riven smakrik ost, 17 % fett
  • 3 dl gräddfil
  • 2½ dl färsk koriander eller persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken. Kärna ur och finstrimla paprikan och chilin. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 2 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt paprika och chili och fräs 2 minuter.
    2. Tillsätt tomater, bönor och 1 dl vatten till stekpannan, blanda väl och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat.
    3. Sätt ugnens grill på högsta effekt. Portionera upp majschipsen på 4 ugnsfasta fat. Skeda på såsen och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter tills osten har smält och är gyllene.
    4. Ta ut fatet ur ugnen och servera genast med gräddfil och koriander/persilja.
    5. Vill du ha barnvänligare nachos kan du utesluta chilin och använda orange eller gul paprika. Du kan även blanda ner en mosad avokado och färskpressad limesaft i gräddfilen för att få extra smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben