Vegowok med jordnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kan varieras genom att använda cashewnötter istället för jordnötter. Prova att byta ut en del grönsaker mot andra du gillar.

Ingredienser

  • 1 knippa salladslök
  • 2 ½ cm ingefära
  • 3 morötter
  • 100 g sockerärter
  • 1 litet huvud savoykål
  • 50 g rostade jordnötter
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 20 g sojabönsgroddar
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka salladslökarna. Skala ingefäran och strimla den fint. Skala morötterna och strimla dem fint. Skär sockerärterna i diagonala bitar.
    2. Ta av de yttre bladen från savoykålen och halvera huvudet. Skär bort stammen och strimla bladen fint. Hacka jordnötterna grovt med en vass kniv.
    3. Hetta upp oljan i en stor wok. Lägg i salladslök, ingefära och morötter. Woka 2 min. Lägg i sockerärter och kål och woka ytterligare 2 min.
    4. Lägg jordnötssmör, soja, vinäger och honung i en skål. Rör om tills allt är väl blandat och tillsätt det till woken. Woka 1 min.
    5. Tillsätt groddar och jordnötter. Blanda väl och woka 1 min tills alla grönsaker är mjuka och genomvarma. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben