Verners Äpplepaj

Tid: 50 minuter

God som efterrätt eller till fika, lite mittemellan äpplepaj och äpplekaka.

Ingredienser

  • Ca 15 st sötmandlar
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 5-6 äpplen
  • Kanel
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör socker och margarin poröst. Tillsätt äggulan, den rivna mandeln (använd rivjärn, mandelkvarn eller mixer) och sist vetemjölet. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dom i en ugnssäker pajform.
    2. Socker behövs inte men lite kanel kan strös över äpplena.
    3. Bred eller platta ut mördegen ovanpå äpplena och strö över lite kanel och pärlsocker.
    4. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    6-8
    7
    4.3
    30 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben