Vetebröd

Mammas variant... jättegoda...

Ingredienser

  • 3 liter vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Ca 4 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk kardemumma
  • 1 pkt jäst
  • 300 g margarin
  • Fyllning
  • Kanel
  • Socker
  • Margarin
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Smula jästen, blanda med socker. Låt stå ca: 5 minuter.
    3. Smält margarinet, häll i mjölken (fingervarmt) Tillsätt salt och kardemumma.
    4. Rör samman.
    5. Låt jäsa ca: 1 timma.
    6. Jag brukar dela degen i 2 eller 3 delar, kavla ut och pensla ut margarin, strö på kanel och socker. Vik ihop. Jag skär sedan i ca 1 cm tjocka strimlor och rullar till bullar.
    7. Pensla med ägg och strö pärlsocker och sedan in i ugnen tills bullarna har härlig guldbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dennis1972 11 december 2008

    i bagarskolan lär man sig att varken socker eller salt skall tillsättas i jäst pga jästsvamparna dör då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben