Vetebullar med choklad

Serverar: 30 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g matfett
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 burk Nutella (350 g)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig.
    2. Tillsätt salt, socker, bakpulver, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa över täckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den.
    3. Dela i 2 delar och kavla ut varje till en avlång platta. Bred på nutella, ej kylskåpskall, och rulla ihop.
    4. Skär i bitar och ställ på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, 8 -10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben