Vetebullar grunddeg

Serverar: 30-50 portioner

Jättebra

Ingredienser

  • Grunddeg
  • 150 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1-1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk kardemummakärnor eller 2 tsk malen Kardemumma
  • ca 1,3 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken. Värm tills alltsammans är ljummet ca 37 grader Lös upp jästen i degbunken i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet och sedan salt,socker, nystött eller malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl men spar 1-2 dl till utbakningen. Degen är färdigarbetad när den släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl över ytan så att den inte torkar. Täck med bakduk. Ställ degen dragfritt. Jäs den till dubbel storlek. Arbeta degen några minuter i bunken, Stjälp upp den på mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet. Degen är färdigknådad när den släpper bakbord och händer, Skär man ettsnitt i degen., ska den ha jämn porighet. Är den storblåsig, har man knådat för lite. Baka ut degen till bullar

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    stina1962 5 augusti 2008

    Jättegoda bullar. Mina favoritbullar innehåller kardemumma eller vaniljsocker som fyllning, tillsammans med smör och strösocker. Mums fillibabba!

    jassir 27 september 2008

    Samma recept som på mjölpåsen från ICA.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben