Goda bullar med pepparkaksfyllning som passar bra till julfikat.
Ingredienser
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
13-14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör
1 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 dl socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret. Tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader.
Häll det över jästen och rör tills den är upplöst .Blanda allt sedan till en smidig deg och låt jäsa ca 30 minuter.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut bullar med olika pepparkaksformar. Tryck en liten grop i varje bulle och sätt i lite av fyllningen.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker. Grädda till de är gyllenbruna ca 10-12 minuter.