Vetebullar med pepparkaksfyllning

Goda bullar med pepparkaksfyllning som passar bra till julfikat.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den är upplöst .Blanda allt sedan till en smidig deg och låt jäsa ca 30 minuter. Rör samman ingredienserna till fyllningen.
    3. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut bullar med olika pepparkaksformar. Tryck en liten grop i varje bulle och sätt i lite av fyllningen.
    4. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker. Grädda till de är gyllenbruna ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben