Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst.Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg.
Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter 8x8 cm.
Fyllning:
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning i varje ruta och nyp ihop hörnen. Lägg bullarna i pappersformar på 2 stycken plåtar.
Låt dem jäsa övertäckta med bakduk på sval plats i ca 2 timmar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel.
Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter.
I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna under bakduk på galler.
Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras.
Ät och njut av de fantastiskt goda bullarna!
Tid: 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen.
Detta recept kallas även Rimbobullar och finns redan bland Matklubbens recept!
Monika4612 december 2008
Nej, inte är detta Rimbobullar som någon här skrev.
Rimbobullar har jag bakat många gånger och på Rimbobullar har man INTE hackad mandel och pärlsocker. Dessa kalljästa vetebullar var toppengoda och jag tror jag föredrar dessa framför Rimbobullar.
Voikka12 december 2008
I mitt ex av 7 sorters kakor är enda skillnaden att rimbobullarna innehåller 50 g mer smör och inte är glacerade, så smakskillnaden kan knappast bli alltför stor. I övrigt överensstämmer recepten till punkt och pricka så det så.
renomme18 februari 2009
Måste bara få skriva till dig, att dessa bullar var verkligen lätta att göra. Bakade till grabbens födelsedag och alla gäster tyckte att de va JÄTTEGODA..................så att många ville ha receptet.
Hälsningar: en bakälskare
lillasara25 mars 2009
Jättegoda bullar! Har inte hunnit prova med glasyr än... Nästa gång blir det nog i aluminiumformar, smöret läckte och kladdade i mina vanliga pappersformar.
mtorp18 oktober 2010
Jättegoda, gjorde en fyllning med mandelmassa och smör.
Detta recept kallas även Rimbobullar och finns redan bland Matklubbens recept!
Nej, inte är detta Rimbobullar som någon här skrev. Rimbobullar har jag bakat många gånger och på Rimbobullar har man INTE hackad mandel och pärlsocker. Dessa kalljästa vetebullar var toppengoda och jag tror jag föredrar dessa framför Rimbobullar.
I mitt ex av 7 sorters kakor är enda skillnaden att rimbobullarna innehåller 50 g mer smör och inte är glacerade, så smakskillnaden kan knappast bli alltför stor. I övrigt överensstämmer recepten till punkt och pricka så det så.
Måste bara få skriva till dig, att dessa bullar var verkligen lätta att göra. Bakade till grabbens födelsedag och alla gäster tyckte att de va JÄTTEGODA..................så att många ville ha receptet. Hälsningar: en bakälskare
Jättegoda bullar! Har inte hunnit prova med glasyr än... Nästa gång blir det nog i aluminiumformar, smöret läckte och kladdade i mina vanliga pappersformar.
Jättegoda, gjorde en fyllning med mandelmassa och smör.