Vetebullar med kokostopping

Serverar: 25 portioner

Mycket goda bullar med mycket god fyllning.

Ingredienser

  • 2½ dl Mjölk
  • 1 pkt/1 påse KronJäst för söta degar
  • 1 dl Vit sirap
  • 1/4 tsk Salt
  • 100 g Smör, rumstemparerat
  • 1 tsk Kardemumma, mald
  • 550 g Vetemjöl
  • Kokostopping
  • 200 gr Odense kokosmassa
  • 2 Äggvitor
  • Kokosmassa
  • Blanda kokosmassa med äggvita till en klumpfri massa
  • Instruktioner

    1. Färsk jäst: Lös färskjästen med mjölken,37° och tillsätt därefter de övriga ingredienserna.
    2. Torrjäst: Blanda torrjästen med de torra ingredienserna. Tillsätt därefter mjölk, 40° och sirap.
    3. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
    4. Dela upp degen i 25 bitar och rulla dessa runda.
    5. Sätt bullarna på en plåt och jäs dem i ca 40 minuter.
    6. Pensla med ägg och spritsa på kokosfyllningen och baka i 200° i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben