Grunddeg till vetebullar

Serverar: 40 portioner

En vetedeg ligger som grund till fem sorters bullar. Använd gärna stenmalet ekologiskt vetemjöl från Saltå kvarn.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1,4 liter vetemjöl ( 840 g)
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan.
    2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.
    3. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben