Vetebullar med nutella

Kanongoda bullar till fikat.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 125 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • ½ stk salt
  • 1 dl strösocker
  • ca 850 g ( 14-15 dl ) kärnvetemjöl
  • Uppvispat ägg + pärlsocker eller mandelspån till garnering
  • 50 g mjukt smör
  • 100 g nutella
  • Instruktioner

    1. Ger ca 48 bullar
    2. Tips: Istället för nutella och smörfyllningen kan man pröva med att breda ut 50 g mjukt smör, strö på 2 msk socker, 50 g hackad mörk blockchoklad och 50 g hackade hasselnötter på den utkavlade degen. Det blir minst lika gott.
    3. Smula jästen ien bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
    4. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Skär degen i två delar och kavla till en ½ cm tjock platta. Bred ut den fyllning du valt, rulla ihop och skär varje rulle till 24 bitar som läggs i bullformar. Jäs under bakduk i 30 minuter.
    5. Pensla med uppvispat ägg och strö gärna över pårlsocker eller mandelspån. Grädda bullarna 8-10 minuter i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben