Viannes heta kryddiga choklad

Serverar: 2 portioner

Några droppar konjak i detta och den blir så underbart god.

Ingredienser

  • 4 dl standardmjölk
  • ½ vaniljstång, halverad på längden
  • ½ kanelstång
  • 1 chilifrukt, halverad och urkärnad
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • Råsocker efter smak
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt vaniljstång, kanelstång och chili utan kärnor och låt det försiktigt sjuda i en minut.
    2. Riv chokladen och vispa ner den tills den smälter. Tillsätt socker om du måste men pröva utan. Lyft kastrullen från värmen och låt den stå och dra i 10 minuter. Ta upp kryddorna, ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt det försiktigt koka upp.
    3. Servera i muggar med vispad grädde, chokladspån eller med några droppar konjak eller Amaretto.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben