Vietnam-nam med kyckling och nudlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Thaibasilika ger en härlig lakritston, men du kan också ta mynta eller koriander - eller alla örterna. Strö över hackade jordnötter om du vill lyxa till det.

Ingredienser

  • 100 g glasnudlar
  • 350 g kycklingfärs
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 ask körsbärstomater
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse blandad sallad
  • Färsk koriande
  • Thaibasilika och/eller mynta
  • Instruktioner

    1. Koka upp ca 7 dl vatten. Lägg nudlarna i en bunke och häll över det varma vattnet. Låt stå 5 minuter. Häll av vattnet.
    2. Stek kycklingfärs och vitlök i oljan. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten. Halvera tomaterna och tillsätt dem till färsen. Salta och peppra. Stek några minuter.
    3. Blanda fisksås, olja, limejuice och socker till en dressing. Lägg salladen i botten på ett uppläggningsfat eller i portionsskålar. Lägg på nudlar, kycklingfärs och färska örter. Häll över lite dressing och servera resten vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben