Viltfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enbär och lingon ger biffarna vildsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli. Enkelt och gott, med en underbar mustig smak.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs, 10 % fett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk smör
  • Sås
  • 1 1/2 dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk konc kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 2 msk lingonsylt
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och gräddmjölk. Forma till biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem. Häll gräddmjölk, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna och strö över persilja. Servera med kokt potatis, broccoli och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben