Viltfärsbiff med mozzarella

Serverar: 4 portioner

God och lätt att göra, och du kan blanda i annat roligt i färsen som oliver, bitar av chorizo eller soltorkad tomat, det blir nästan som en pizza.

Ingredienser

  • 600 g viltfärs, eller annan färs
  • 50 g salami
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Toast
  • 2 mogna tomater
  • 4 skivor bondbröd
  • 4 msk olivolja
  • 4 tunna skivor parmaskinka
  • 8 skivor mozzarella
  • Instruktioner

    1. Tärna salamin och hälften av mozarellan, skiva resten och använd till gratinering. Blanda färsen med salami, mozzarella och parmesanost.Smaka av med salt, peppar och oregano.
    2. Forma 4 biffar och stek dem i några minuter på varje sida.
    3. Sätt ugnen på 150°. Skiva tomaterna. Pensla brödskivorna med olivolja och sätt in i ugnen i några minuter. Höj värmen till 175°.
    4. Lägg en skiva skinka på varje toast. Lägg på biffen, tomaterna och mozzarellaosten. Sätt in i ugnen igen ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben