Viltfärsbiff med mozzarella
God och lätt att göra, och du kan blanda i annat roligt i färsen som oliver, bitar av chorizo eller soltorkad tomat, det blir nästan som en pizza.
Ingredienser
600 g viltfärs, eller annan färs
50 g salami
100 g mozzarella
1 dl riven parmesanost
1 tsk torkad oregano
Salt efter smak
Peppar efter smak
Toast
2 mogna tomater
4 skivor bondbröd
4 msk olivolja
4 tunna skivor parmaskinka
8 skivor mozzarella
Instruktioner
- Tärna salamin och hälften av mozarellan, skiva resten och använd till gratinering. Blanda färsen med salami, mozzarella och parmesanost.Smaka av med salt, peppar och oregano.
- Forma 4 biffar och stek dem i några minuter på varje sida.
- Sätt ugnen på 150°. Skiva tomaterna. Pensla brödskivorna med olivolja och sätt in i ugnen i några minuter. Höj värmen till 175°.
- Lägg en skiva skinka på varje toast. Lägg på biffen, tomaterna och mozzarellaosten.
Sätt in i ugnen igen ca 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)