Viltkryddad gryta

Serverar: 3-4 portioner

En jätteläcker köttgryta med underbart god och fyllig smak.

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkotlett i bit
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 röd lök
  • 1 gul lök
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk viltkrydda (Santa Maria)
  • 6 – 8 krossade enbär
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 ½ dl mellan- eller matlagningsgrädde
  • Maisena snabbredning
  • Instruktioner

    Blötlägg trattkantarellerna i 2 dl vatten en timme innan de fräses. Bryn köttet och krydda med salt och peppar. Skär löken i båtar och låt dem fräsa med, låt svampen rinna av väl, fräs dem sedan i lite smör ett par minuter. Lägg över i en gryta och tillsätt allt utom grädde och Maisena. Rosmarinen och enbären kan man lägga i en tekula så slipper man ”barren” i såsen. Låt puttra på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 45 min. Häll i grädden och red av med Maisena. Salta och peppra ev. mer.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben