Vinbärskaka med kolaglasyr

Serverar: 36 portioner

Tid: 1 timme

Syrlig och söt kaka med vinbär. Gott med kardemumma i. Betygsätt gärna om du har gjort denna och kika in på emmabylove.blogg.se

Ingredienser

  • 150 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 4½ dl vetemjöl, (270 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl+ 2 dl röda vinbär
  • 300 g färskost, naturell
  • 0,75 dl kolasås, färdig
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk och kardemumma i ägg-smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna. Blanda färskost och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben