Vinbärspaj med choklad

Serverar: 12-14 portioner

De röda vinbärens syrlighet kommer till sin rätt tillsammans med den söta chokladfyllningen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • ½ dl socker
  • 200 g ljus choklad
  • 2 dl repade röda vinbär
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt havregryn, socker och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
    3. Koka upp grädde, smör, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i 10-15 minuter, smeten ska börja tjockna. Ta av kastrullen från plattan.
    4. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i kastrullen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär. Låt pajen stelna i kylen. Gärna över natten.
    5. Servera pajen med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben