Vinbärstårta - en riktig sommartårta

Serverar: 8-10 portioner

En färsk bärtårta hör sommaren till.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ dl kokande vatten
  • Smör eller margarin till formen
  • Skorpmjöl till formen
  • Fyllning och garnering
  • 1 liter röda vinbär
  • Strösocker efter smak
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och tillsätt.
    2. Rör ned det kokande vattnet och häll smeten i smord och bröad liten långpanna eller avlång slät brödform.
    3. Grädda kakan i 180 grader, 20-25 minuter och känn efter med en sticka att den är riktigt torr. Beräkna den kortare gräddningstiden om kakan gräddas i långpanna. Låt kakan svalna.
    4. Skär den kalla kakan i bottnar och bred mosade och sockrade vinbär emellan. Täck tårtan med vispgad grädde och strö sockrade vinbär över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben