Riktigt god och supernyttig müsli

Tid: 40 minuter

Perfekt frukostalternativ, innehåller mängder av vitaminer och andra nyttigheter. Även helt glutenfri.

Ingredienser

  • 5 dl boveteflingor
  • 5 dl dinkelcornflakes
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 dl hasselnötter
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 msk kanel
  • ½ tsk salt
  • 0.75 dl olja, tex rapsolja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 dl russin
  • ev. torkade aprikoser, tranbär m.m efter smak
  • Instruktioner

    1. Hacka de större nötsorterna till önskad storlek. Det får gärna vara rätt stora bitar. Blanda med resten av fröerna och även kryddorna i en bunke, dock inte med den torkade frukten.
    2. Blanda de flytande ingredienserna tillsammans och blanda sedan dem med de torra.
    3. Bred ut blandningen i en långpanna på ett bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175 grader i ca 25 minuter, rör om då och då.
    4. När muslin svalnat, blanda ner den torkade frukten. Om aprikoser valts att tillsättas klipp dessa i mindre bitar.
    5. Förvara den färdiga muslin i en burk och ät tillsammans med mjölk eller fil. Banan kan också vara gott att ha i.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    Asahall 25 november 2012

    Obs! Dinkel innehåller gluten! Annars enväldigt god musli!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben