Vinglögg

Egen glögg smakar allra mest och bäst.

Ingredienser

  • 4-5 bitar hel kanel
  • Skal från en halv citron
  • 1 bit ingefära, färsk
  • 20 st kryddnejlikor
  • 1 rågad tesked kardemummakärnor
  • 1 dl brännvin
  • 1 flaska enkelt rödvin, 75 cl
  • 1-3 dl strösocker
  • 1 rågad tesked vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Krossa kanelen lätt.
    2. Skölj och torka citronen väl. Skala citronen med en potatisskalare så att bara det yttersta gula kommer med.
    3. Lägg kanel, nejlikor, ingefära, kardemummakärnor och citronskal i en glasburk. Slå på spriten och sätt lock på burken. Låt stå i rumstemperatur över natten.
    4. Sila ifrån kryddorna och blanda extraktet med vin, socker och vaniljsocker.
    5. Slå upp glöggen på flaskor med skruvkork. Förvara svalt.
    6. Vänd några gånger så att sockret löser sig.
    7. Värm glöggen och servera med skållad mandel och russin.

    Liknande recept

    5
    20 min
    40
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben