Chokladglöggstårta med färska fikon

Serverar: 12 portioner

En variant på den klassiska ”kladdtårtan” smaksatt med glögg och dekorerad med färska fikon matchar den heta glöggen perfekt.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad av bra kvalitet
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vinglögg
  • 6 st färska fikon
  • Dekoration
  • Florsocker
  • Färska fikon
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 25–30 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och dekorera tårtan med färska fikon, skurna i kvartar. Bjud gärna lite vispad grädde vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben