Chokladglöggkaka med färska fikon

Till jul ska du absolut prova denna kakan. Kakan blir godare om man gör den dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vinglögg eller starkvinsglögg
  • Garnering
  • Färska fikonklyftor
  • Riven choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar, låt den smälta i smöret och rör om tills all choklad smält. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen, mjölet och glöggen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, helst med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna. Garnera efter tycke och smak. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben