Här används en äggbotten istället för en klassisk vetemjöl- och smörpajdeg. Det höjer proteinvärdet och sänker GI-värdet. Dessutom är den här vegetariska rätten underbart välkryddad och har en fin konsistens.
Ingredienser
2 msk smör
5 ägg
280 g portabellosvamp
1 zucchini
1 gul lök
1 röd chili
100 g mandel
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl turkisk yoghurt
1 tsk spiskummin
2 krm paprikapulver
150 g riven ost
1 morot
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
½ msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Smält 1 msk smör i en pajform i ugnen.
Vispa ihop ägg med 1 dl vatten i en bunke. När smöret smält, häll äggblandningen i formen och grädda i 10 minuter.
Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°.
Grovhacka portabellosvamp, grovriv zucchini och hacka lök.
Fräs svampen på hög värme i 4 minuter i en stekpanna. Tillsätt zucchinin och löken med 1 msk smör i pannan och fräs på medelhög värme i 5 minuter till.
- Kärna ur och finhacka chili. Grovhacka mandel. Blanda svampfräset med chilin, mandeln, pressad vitlök, turkisk yoghurt, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Fördela fyllningen på äggbottnen och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 10 minuter.
- Skala och grovriv morot, halvera körsbärstomater och blanda i en salladsskål. Ringla över olivolja, äppelcidervinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Servera pajen med salladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)