Vinterpaj på äggbotten

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Här används en äggbotten istället för en klassisk vetemjöl- och smörpajdeg. Det höjer proteinvärdet och sänker GI-värdet. Dessutom är den här vegetariska rätten underbart välkryddad och har en fin konsistens.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 5 ägg
  • 280 g portabellosvamp
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 100 g mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm paprikapulver
  • 150 g riven ost
  • 1 morot
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Smält 1 msk smör i en pajform i ugnen. Vispa ihop ägg med 1 dl vatten i en bunke. När smöret smält, häll äggblandningen i formen och grädda i 10 minuter. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°. Grovhacka portabellosvamp, grovriv zucchini och hacka lök. Fräs svampen på hög värme i 4 minuter i en stekpanna. Tillsätt zucchinin och löken med 1 msk smör i pannan och fräs på medelhög värme i 5 minuter till.
    3. Kärna ur och finhacka chili. Grovhacka mandel. Blanda svampfräset med chilin, mandeln, pressad vitlök, turkisk yoghurt, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Fördela fyllningen på äggbottnen och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 10 minuter.
    4. Skala och grovriv morot, halvera körsbärstomater och blanda i en salladsskål. Ringla över olivolja, äppelcidervinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
    5. Servera pajen med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben