Kerstins äggtårta

Läcker tårta med äggbotten. Låt fantasin flöda när du dekorerar den!

Ingredienser

  • 10-12 hårdkokta ägg
  • 100 g smör
  • 2 dl créme fraiche eller gräddfil
  • Dekoration
  • Räkor
  • Stenbitsrom
  • Citroner
  • Dill
  • Gräslök
  • Lax
  • Låt fantasin flöda
  • Instruktioner

    1. Skär de hårdkokta äggen med en äggskärare både på längden och tvären. Smält smöret och rör ihop med ägghacket. Packa allt i en form med löstagbar kant.
    2. Bred créme fraiche eller gräddfil över. Låt stå i kylskåp över natten.
    3. Lossa formens kant och för över tårtan på ett fat. Garnera med räkor, rom, citronskivor och dill. Eller gräslök oh lax. Låt fantasin flöda.
    4. Lägg tårtan på ett fat och ta bort formens kant. Skär upp och servera i tårtbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben