Pljeskavica á la Kerstin

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod försvenskad version. Men se upp med Ajvar, den kan variera mycket i styrka beroende på märke.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs, 5 %-ig
  • 1 ägg
  • 4 msk ajvar (styrka efter smak)
  • 4 krm Herbamare örtsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 600 g potatis
  • 300 g gul lök
  • 2 krm bordssalt
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, ajvar och kryddor. Stek biffar på medelvärme.
    2. Skala och riv potatisen grovt och finhacka löken. Råstek potatis och lök lite i taget i hälften olja och hälften smör på medelvärme och salta.
    3. Värm upp biffarna igen, packa potatis- och lökhacket i en kopp/skål och vänd upp på tallrik. Servera med ajvar samt bearnaisesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wenom 21 mars 2013

    Bästa Ajvar finns på City Gross, Brajlovic Ajvar äkta Bosnisk ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben