Vit bönsoppa med frö- och fetaosttopping

Serverar: 4 portioner

Krämig soppa med finstämda smaker som lyfter lite extra med crunchy topping.

Ingredienser

  • 1 förpackning kokta vita bönor, 380 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Frö- och fetaosttopping
  • 100 g fetaost
  • ½ msk finrivet citronskal
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Frös lök och vitlök i 1 msk smör i en kastrull tills de mjuknar utan att få färg. Tillsätt bönor, timjan, buljongtärning, vatten och grädde. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar.
    2. Smula fetaosten i en skål. Blanda med citronskal och solrosfrön.
    3. Fördela soppan i 4 skålar och strö toppingen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben