Vit choklad cheesecake med hasselnötter

Serverar: 12 portioner

Underbart god vitchoklad- och hasselnötscheesecake som kommer att gå åt där hemma.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g digestivekex
  • 120 g smör
  • Drygt ½ dl socker
  • 50 g rostade, malda hasselnötter
  • Fyllning
  • 800 g philadelphiaost
  • 3 dl socker
  • 4 stora ägg, rumsvarma
  • 160 g vit choklad
  • 3 msk Frangelico likör
  • Garnering
  • 100 g rostade grovhackade hasselnötter
  • 100 g grovt hackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra en springform, ca 25 cm i diameter.
    2. Blanda smulade digestivekex, smält smör, socker och malda nötter. Tumma ut blandningen i formen och grädda i 10 minuter. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.
    3. Vispa philadelphiaost mjuk och smidig. Tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt finhackad vit choklad och likör, blanda ordentligt.Skrapa med en slickpott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.
    4. Häll ostfyllningen ovanpå den gräddade botten. Grädda kakan i 40 minuter. Ta försiktigt ut kakan och strö garneringen över. Ställ in den i ugnen igen och grädda den ytterligare 20 minuter. Den är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen.
    5. När kakan är klar, låt den svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det sätter du plastfolie på kakan och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar. Låt den gärna stå i rumtemperatur i 15-30 mintuer före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben